Master în Politică internațională și comunicare strategică

Primary tabs

Studiu academic avansat dintr-o perspectivă globală

Global rating: 
Total votes: 0
Aims and scope: 

Vei avea ocazia să studiezi o gamă largă de probleme, inclusiv formularea și implementarea politicilor externe, relațiile dintre guverne, organizații internaționale și ONG-uri, dreptul internațional, pacificarea conflictelor și post-conflict, dezvoltare, tranziție și democratizare, migrații, terorism internațional și securitate, rolul imperului sau a revoluțiilor în politica mondială și raportul dintre gen și relațiile internaționale. De asemenea, vei putea alege să te concentrezi pe anumite regiuni, cum ar fi Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa sau anumite țări precum China, Rusia și SUA.

Programul include trei discipline de bază, respectiv, în politică internațională, analiză politică și comunicare strategică. Prima dintre ele oferă o analiză istorică și teoretică a conceptelor de bază în relațiile internaționale, a problemelor normative și analitice implicate și a relației acestora cu științele sociale în general. Analiză politică oferă o introducere în metode de cercetare socială, cantitative și calitative, pentru elaborarea unui proiect de cercetare în domeniul de științe politice. În cele din urmă, comunicare strategică prezintă și analizează modul în care liderii internaționali organizează campanii de comunicare pentru influențarea publicului, național sau străin, cu scopuri politice și militare. De asemenea, vei susține o disertație care vă permite să explori în profunzime un subiect la alegere și vei putea să faci un semestru Erasmus într-o universitate străină.

Acest program de master este orientat studenților din toate domeniile de licență cu un interes în afaceri internaționale, și în particular celor care doresc să activeze că analiști politici, ziariști sau cercetatori specializați în domeniul de politică internațională. De asemenea, acest masterat te va abilita pentru studii mai avansate și îți va da acces la mai multe cadre didactice din departament care sunt abilitați să conducă doctorate în domeniul științelor politice.

Courses: