Why do people disagree about how to deal with Coronavirus?

Some people are rational whereas others are irrational.
20% (9 votes)
Some people benefit more than others from stopping the virus (e.g. older vs. younger people).
16% (7 votes)
Measures needed to stop the virus are more costly for some people than others (e.g. people with variable vs. fixed incomes).
64% (29 votes)
Total votes: 45

Comments

Coronavirus este o problema de mare actualitate, care din pacate este exagerata. Bursa din intreaga lume a coborat cu 12%-14% in functie de tara. Acest lucru inseamna ca capitalul mondial s-a devalorizat cu mai mult de 10% de cand cu Coronavirus. In cazul unei epidemii oamenii se impart in 3 categorii dupa modelul SIR: susceptibili, cei infectati deja si cei recuperati. Fiind complet nou nimeni nu este imunizat si se raspandeste extrem de rapid numarul celor recuperati este foarte mic la nivel mondial. Pentru a se putea tine evidenta capacitatii cu care se raspundeste ne ajutam de R0. R0 fiind de 2,5. Poate pare un numar mic, dar acest numar este chiar mai mare decat cel al gripei spaniole care a avut R0 de 2,1. Unii oameni asociaza Coronavirus cu gripa, ceea ce este gresit. Rata la gripa fiind de 0,1 pe cand la Coronavirus de 2%. Acest virus afecteaza diferit oamenii, pentru noi tinerii de exemplu este nedrept luarea unor masuri extreme precum inchiderea scolilor, pe cand pentru persoanele batrane masurile drastice sunt bine-venite. Totusi, acest virus vine si cu unele aspecte pozitive, cei de la NASA au constatat ca poluarea Chinei s-a redus imens datorita faptului ca s-a redus activitatea economica. Spania are acum succes in industria textila multi schimband furnizorii de haine. Dar in acelasi timp virusul aduce doar disconfort celor ce detin companii. Pensionarii din punct de vedere economic vor fi cei mai putin afectati, ei avand un venit fix, pe cand un om de afaceri are un venit variabil. Facand o analiza intre Japonia si Italia realizam ca Japonia fiind o tara imbatranita au apreciaz decizia de inchidere a scolilor pentru o luna de zile, pe cand in Italia scolile din zonele cele mai afectate s-au inchis pentru o saptamana, ca mai apoi sa se prelungeasca cu inca o saptamana a starnit indignarea oamenilor, considerand ca aceste masuri sunt exagerate. Daca aleator 2% din populatie ar fi rapusa de acest virus productia ar scadea cu doar 1,4%. Dar in cazul in care din acel 2% majoritatea ar fi pensionari productia ar scadea cu mult mai putin. Explicatia pentru care bursa a scazut atat de mult nu este justificata, doar ca pe langa efectele acestui virus s-au luat in calcul efectele pe termen lung. Sunt tari unde se poate ajunge la revolutie, la schimbarea guvernelor din cauza nemultumirii masurilor luate pentru COVID-19. Eu personal nu cred ca este necesar inchiderea scolilor, masurile de igiena si evitarea locurilor aglomerate fiind suficiente.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 38
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Constant connectivity defines 21st-century life, and the infrastructure undergirding it all is both digital (the internet and our social media platforms) and physical (the gig economy, e-commerce, global workplaces). Despite a tumultuous first two decades of the century, much of our connected way of life has evaded the stress of a singular global event. The possibility of a global pandemic currently posed by the new coronavirus threatens to change that altogether. Should the virus reach extreme levels of infection globally, it would very likely be the first true test of the 21st-century way of life, laying bare the hidden fragility of a system that has long felt seamless. The most obvious example is our global and connected economy, which has already weathered a deep recession. There could be shortages in crucial imports. Worries about the future of the global economy have had interest rates headed toward to record lows while oil prices have dropped. This past week the United States saw its worst weekly decline for stocks since the 2008 financial crisis. Major indexes around the world fell between 4 percent and 12 percent. If the coronavirus plunges the world into recession, China will be the biggest reason. Economists caution that its shutdown threatens the economies of Japan, South Korea, Europe and even the United States. Huge corporations like Apple, Microsoft, AB InBev and Pfizer have already seen an impact. Until today, trading in financial markets had been governed by increasingly dire economic projections tied to the coronavirus, which is spreading outside of China to South Korea, Italy, France and the United States, idling factories, quarantining workers and curtailing international travel. If they last, preventive measures like travel limits and partial quarantine could have far-reaching implications. Airlines, hotels and conference centers might suffer. Consumer spending, the backbone of an 11-year-long economic expansion in the world, could weaken. The Organization for Economic Cooperation and Development said global growth could plummet to just 1.5 percent in 2020, far less than the 3 percent it projected before the virus surfaced, should the outbreak sweep through the Asia-Pacific region, Europe and North America. If things get bad enough, Japan and Europe could plunge into recession, the O.E.C.D. warned. The stocl market went down by 12 to 14 procent depending on the country,thus the world capital has been disadvantaged by more than 10 procent. Countries like Japan prefer to close schools for a month, others like Italy for only a week. The decisions regarding the prevention of the virus influence the countries and the population according to age,fixed income or variable, social status. A unanimous and correct decision for society,human health and the world economy doesn't exist.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 30
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Coronavirus reprezintă unul din factorii principali de teamă ai umanității actuale. Însă pe cât pare de grav și de răspândit la nivel global acesta nu poate fi comparat cu bolile ce au marcat umanitatea de multe ori în ultimul secol respectiv ultimele decenii. CORONAVIRUS este cotată în nivel scalar de 2.5 , această valoare are o vizibilă diferență în comparație cu Spania care are acest nivel mai mic , de doar 2,1 . Precum legenda jocului de șah , acest nivel poate avea repercusiuni grave dacă este calculat în funcție de un număr fix înmulțit cu propriul număr de mai multe ori la rând poate oferi un rezultat de proporții uriașe. Bursa a avut și ea de suferit o scădere realmente vizibilă datorită apariției acestui virus care a marcat puternic întreaga comunitate europeană. Conform celor spuse consider că Coronavirusul este o problemă de actualitate ce nu necesită intervenția totală a instituțiilor locale precum școlile prin închidere pe perioade nelimitată sau firmele de transport prin oprirea anumitor transporturi de mărfuri ci doar o supraveghere constantă a tuturor posibilelor cazuri de COVID-19 pentru a putea stopa din timp posibila creștere a cazurilor și a oferi sprijin în combaterea virusului. Vă mulțumesc pentru atenția acordată.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 23
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Nu in comparatie cu Spania ci in comparatie cu "gripa spaniola" care a făcut între 50 de milioane și 100 milioane de victime între 1918 și 1919, fiind una dintre cele mai letale pandemii din istoria umanității. https://ro.wikipedia.org/wiki/Grip%C4%83_spaniol%C4%83
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 5
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 0
Expert vote

Coronavirus este astazi o problema de mare actualitate. Bursa valorilor din intreaga lume a coborat cu 12%-14% in functie de tara, ceea ce rezulta ca capitalul mondial s-a devalorizat cu mai mult de 10% de cand a inceput aceasta criza cauzata de coronavirus. Pentru a intelege aceasta epidemmie care poate deveni o pandemie trebuie sa intelegem cum creste exponential un virus de acest tip. O intrebare eficienta pe care trebuie sa ne-o punem este: cum se transmite o epidemie? Modelul cel mai simplu pentru raspandirea unei epidemii este modelul SIR. Modelul SIR imparte oamenii in 3 grupuri: oamenii susceptibili, oamenii ce sunt deja infectati si care pot transmite virusul mai departe, si cei care s-au recuperat. Acest model SIR spune ca o epidemie se extinde foarte repede atunci cand virusul este ceva nou, deoarece toata populatia este susceptibila. In momentul in care oamenii devin imuni la virus, acesta nu se mai raspandeste asa de repede. Coronavirus fiind un virus nou, oamenii nu pot fi imuni, si tocmai de aceea se raspandeste foarte repede. Pentru a tine evidenta raspandirii virusului avem nevoie de R0. R0 al coronavirusului este de 2,5. Am putea spune ca este un numar destul de mic dar in comparatie cu cel al gripei spaniole ce a avut R0 2,1 , corona virus este cu mult mai contagioasa.Rata mortalitatii la acest virus este de 2%. Virusul nu afecteaza in acelasi mod toate persoanele. Copiii nu dezvolta aceast virsus ca si adultii.Acest virus poate aduce si beneficii, cei de la NASA au constatat ca poluarea Chinei s-a redus imens deoarece s-a redus activitatea economica foarte mult.Pentru cei ce detin companii sau fac importuri cu China, aceasta reducere a economiei are un efect negativ. Industria textila spaniola, in schimb, se bucura de o crestere economica datorita faptului ca furnizorii ce faceau importuei din China isi indreapta atentia asupra lor. Din punct de vedere economic, pensionarii sunt cei mai putin ingrijorati deoarece cestia au un venit fix, fata de un on de afaceri, de exemplu, ce are un venit variabil. In Japonia s-au luat masuri foarte drastice, acestia au inchis scolile timp de o luna. Aceasta decizie afecteaza atat copii cat si parintii, acestia fiind nevoiti sa stea cu ei si nu pot merge la lucru. In schimb, In Italia, in zonele cele mai afectate, scolile au fost inchise timp de o saptamana, urmata de o alta saptamana. Oamenii de acolo s-au revoltat, stiind ca asta le va afecta economia. Daca intreaga omenire ar fi infectata, numarul de muncitori s-ar reduce cu 2%, iar productia mondiala si valoarea capitalului s-ar reduce cu 1,4%. Daca cei ce ar fi infectati si ar murii ar fi pensionari, productia mondiala nu s-ar reduce asa de mult.In concluzie, acest virus nu ne afecteaza pe toti la fel din punct de vedere al transmiterii lui, cat si din punct de vedere economic. In momentul de fata consider ca este foarte important doar sa ne protejam si sa respectam masurile de igiena.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 27
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Coronavirus reprezintă o problema de actualitate, care din pacate este exagerata. Din cauza acestui virus bursa din intreaga lume a coborat cu 12%-14% in functie de tara. Acest lucru a dus la devalorizarea capitalul mondial cu mai mult de 10%. Fiind complet nou nimeni nu este imunizat astfel virusul se raspandeste extrem de rapid. Pentru a se putea tine evidenta capacitatii cu care se raspundeste ne ajutam de R0( avand o valoare de 2,5). Poate pare un numar mic, dar acest numar este chiar mai mare decat cel al gripei spaniole care a avut R0 de 2,1. Unii oameni asociaza gresit Coronavirus cu gripa, rata la gripa fiind de 0,1 pe cand la Coronavirus de 2%. Acest virus afecteaza diferit oamenii si de aceea trebuiesc luate masuri in consecinta. Printre toate inconvenientele produse de acest virus, gasim insa si cateva aspecte "pozitive". Cei de la NASA au constatat ca poluarea Chinei s-a redus imens deoarece s-a redus activitatea economica. Spania are acum succes in industria textila, multi schimband furnizorii de haine. Insa, in acelasi timp, virusul aduce doar disconfort celor ce detin companii. Pensionarii, din punct de vedere economic, vor fi cei mai putin afectati, ei avand un venit fix, pe cand un om de afaceri are un venit variabil. Explicatia pentru care bursa a scazut atat de mult nu este justificata, doar ca pe langa efectele acestui virus s-au luat in calcul efectele pe termen lung. Din punctul meu de vedere, o soluție destul de buna pentru diminuarea panicii in randul cetățenilor ar fi informarea corecta a acestora, iar distribuirea informațiilor de către mass-media sau alte persoane sa se faca controlat, datele despre acest virus fiind validate de catre specialisti. Nu orice temperatură scăzută trage după sine și concluzia ca prezentăm simptome ale acestui virus. În concluzie, respectarea măsurilor de igienă si evitarea contactului cu persoane care prezintă semne de gripa/ răceală, ar fi suficiente pentru moment.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 24
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Economia politică a coronavirusului reprezintă o problemă de actualitate, o problemă care cel puțin în prezent se află în rândul vieții noastre cotidiene. Modul în care este perceput acest virus variază în funcție de grupurile de persoane catalogate în funcție de vârstă. Gravitatea acestui virus este asimilată uneori cu scăderea bursei valorilor, aceasta cunoscând o cădere cu circa 12%-14%, capitalul mondial devalorizându-se cu un procent mai mare de 10%. Totuși cum este transmisă o epidemie? Modelul SIR este modelul cel mai simplu de urmat, dar și de înțeles al unei transmiteri. Prin intermediul acestuia întreaga populație este catalogată în cadrul a 3 categorii: persoanele succeptibile, cei care deja sunt infectați și nu în ultimul rând, cei care deja s-au recuperat și nu mai sunt succeptibili. Orice epidemie ca și în cazul coronavirus se extinde rapid în momentul în care este nouă și abia apărută, deoarece în acest moment de ’’start’’ întreaga populație este asimilată ca fiind succeptibilă. Fiind un virus nou, nici o persoană nu este considerată imunizată, iar cazul persoanelor care s-au recuperat nu reprezintă prea mult având o viziune la nivel global. Pentru a înțelege și mai bine efectele acestei noi probleme trebuie sa întelegem conceptul de R0, acesta fiind numărul de persoane care pot fi infectate de către o singură persoană, iar în ceea ce înseamna coronavirus numărul de persoane se rotește în jurul cifrei de 2,5. Obiectivul esențial în cadrul oricărei epidemii este dea reduce rata de răspândire sub 1.Așadar rata creșterii sau a scăderii depine foarte mult de măsurile pe care noi ca oameni le vom adopta și le vom aplica. Această răspândire totuși poate depinde și de alți factori externi precum climatul. Se suține faptul că în cazul unui climat umed și rece rata răspândirii este mai mare comparativ cu un climat mai secetos unde rata ar putea duce la o scădere. Rata mortalității la acest virus este de 2%. După cum am spus și mai sus, efectele acestuia sunt privite diferit existând concepții complet opuse atât în rândul tinerilor, cât și în rândul bătrânilor. Bătrânii aflându-se din punct de vedere medical, în vârful piramidei persoanelor celor mai afectate pot susține adoptarea unor măsuri drastice precum închiderea școlilor, a orașelor etc. În ceea ce privește închiderea unităților de învățământ, concepia tinerilor se poate contura prin ideea ‚’’de ce să rămân eu fără școală dacă pentru mine această boală nu reprezintă o problemă?’’ Existența unor măsuri drastice abordând problema dintr-o viziune economică poate aduce din nou beneficii bătrânilor și mai ales pensionarilor. Ținând cont că un pensionar are un venit fix, o pensie spre exemplu, măsurile drastice impuse nu pot reprezenta o problemă ca pentru o persoană tânără care deține un business, acest om de afaceri având un venit variabil. Dacă venitul unei persoane este variabil, scăderea turismului a producției, vânzărilor, a activitășilor economice cu alte cuvinte, te poate afecta foarte mult. Pentru un pensionar, lucrurile nu vor fi văzute în aceași manieră, ba din contra toate aceste evenimente pot duce la o scădere a prețurilor. Dacă asimilăm mortalitatea, producția și persoanele asupra cărora acest virus are un efct mai puternic, există șansele ca producția s-ar reduce numai cu 1,4%. Motivul este redat de faptul că rata mortalității este mai mare în rândul persoanelor înaintatel, pensionarilor, oameni care deja nu mai ețin statusul de muncitor deci cu alte cuvinte, nu mai produc, iar cei care ar rămâne ar deține o serie mai mare de ustensile pentru ei. Impactul economic poate fi diferit, deoarece economia nu depinde numai de acțiunile îtreprinse de mine, dar și de ceilalți acestea având efecte diferite de la persoană la persoană. Problema trebuie gândită rațional, deoarece din lipsă de cunoștință și pe fondul panicii și a neinformării se poate ajunge la alte rezultate.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 34
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Coronavirus reprezintă o problemă ce afectează populația lumii într-un mod diferit de la caz la caz. Astfel, persoanele cu venit fix, cum este cazul pensionarilor, nu sunt afectate din punct de vedere economic în timp ce persoanele cu venit variabil se confruntă cu pierderi din cauza noului virus. De menționat este faptul că în mediul afacerilor, unele industrii s-au bucurat de o creștere, avem aici exemplul industriei textile din Spania, în timp ce altele au de suferit, precum cea a turismului. În plus, în cazul Chinei, scăderea activității economice a venit și cu o schimbare benefică, potrivit celor de la NASA s-a înregistrat o diminuare a poluării. În aceeași notă, bătrânii sunt cei care susțin măsurile drastice în vederea diminuării impactului negativ al Coronavirusului în timp ce tinerii nu atribuie virusului o gravitate considerabilă. Acest lucru se întâmplă, deoarece cei mai predispuși infectării sunt persoanele în vârstă pe când cei tineri sau copiii prezintă șanse mai scăzute. Observăm că măsurile luate până în prezent și cele care vor fi puse în aplicare sunt văzute din perspective complet opuse de către indivizi. Pe de o parte, spre exemplu, în Japonia oamenii au răspuns pozitiv la închiderea școlilor pentru o lună. Pe de altă parte, în cazul Italiei, închiderea școlilor pentru o săptămână și mai apoi două a fost privită ca fiind o măsură prea drastică deși este una dintre țările care se luptă intens cu Coronavirus. Totodată, fiind un virus nou, fără vaccin până în prezent, nimeni nu este imunizat, iar R0 de care trebuie ținut cont este de 2,5%, procent mai mare comparativ cu gripa spaniolă, care a avut R0 de 2,1%. Când vorbim despre o epidemie ce se poate transforma într-o pandemie, o măsură esențială este scăderea gradului de răspândire al virusului, în acest caz, procentul ideal al R0 fiind sub 1%, R0 reprezentând numărul de persoane care pot fi infectate de către o singură persoană. Conform modelului SIR, indivizii se împart în trei categorii în cazul unei epidemii, susceptibili, infectați și recuperați, iar numărul celor recuperați în urma infectării cu noul virus este mic la nivel internațional. Coronavirus este perceput diferit în funcție de modul în care oamenii sunt afectați. În acest sens, mass media și social media joacă un rol important, pentru că modul în care furnizează informațiile influențează puternic reacțiile și atitudinea cetățenilor cu privire la noul virus. Totodată, dezinformarea și lipsa de informare contribuie negativ la percepția generală asupra problemei, astfel explicându-se acțiunile mai puțin raționale ale unei pături sociale, panica și îngrijorarea excesivă. Prin urmare, Coronavirus este o problemă cu care se confruntă umanitatea în prezent ce are repercusiuni diferite în funcție de modul și nivelul în care este percepută și analizată.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 30
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Coronavirus este un virus foarte nou, care încă nu are un tratament propriu fapt care generează o panică imensă în rândul populației. Această panică este, desigur, în multe cazuri exagerată, oamenii nefiind informați asupra acestui subiect. De aici se creează diferența între oameni, există oamenii care se panichează și, mai apoi, acționează într-un mod irațional și există oamenii care sunt mai informați, mai raționali și care nu exagerează prin acțiunile lor. Aici este relevant exemplul multor oameni din România care, de frica noului virus, au golit rafturile magazinelor, acesta fiind, desigur, un comportament irațional. Mai mult decât atât, există o diferență de perspectivă în ceea ce privește Coronavirus. În timp ce pentru unii acesta poate fi letal, pentru alții poate să nu producă niciun efect. Din câte observăm, persoanele mai în vârstă și care suferă de anumite boli grave sunt mult mai afectate decât persoanele mai tinere și mai sănătoase. Este evident, atunci, că persoanele mai în vârstă beneficiază mai mult dacă virusul este stopat prin măsuri drastice. În același timp, companiile sau anumite sectoare economice afectate de virus, cum ar fi producătorii locali din regiunile închise, sau chiar turismul și companiile aeriene și de transporturi în general, vor avea un benefiu mai mare dacă virusul este eradicat decât alți actori economici care nu au legătură cu regiunile afectate. Cu toate acestea, scăderea Bursei globale cu peste 12% este un aspect destul de grav, mai ales în unele regiuni care au de suferit mai mult, spre exemplu în Italia, cea mai afectată țară din Europa, Bursa de la Milano a scăzut cu aproximativ 4,3%. Pentru producția mondială, Coronavirus nu are efecte atât de drastice, aceasta scăzând cu aproximativ 1,4%. Cu toate acestea, în comparație cu alte epidemii precum SARS sau Ebola, rata mortalității în urma infectării cu Coronavirus este relativ mai redusă, de 2,5%. În plus, este important de menționat și faptul că diferite categorii de persoane vor fi afectate în mod diferit, spre exemplu oamenii cu venit fix, cum ar fi pensionarii, vor avea mai puțin de suferit de pe urma virusului, la nivel economic, desigur, decât muncitorii cu venituri variabile. Așadar, putem spune că noul virus este unul ce poate avea efecte grave în unele cazuri, însă nu cred ca panica generată de acesta este neapărat justificată.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 28
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote

Anul 2020 a culminat cu răspândirea tot mai rapidă a coronavirusului, care în acest moment reprezintă o reală problemă. Urmând modelul SIR, aflăm că în cazul unei epidemii de mare anvergură oamenii se împart în 3 categorii şi anume cei susceptibili, cei infectați şi cei care s-au recuperat. Din acest punct de vedere, oamenii reacționează diferit la acest virus deoarece aceştia sunt afectați în mod diferit. În funcție de vârstă, bătrânii sunt supuşi la cel mai mare factor de risc alături de persoanele de vârstă mijlocie iar faptul că nu există un medicament contra coronavirusului reprezintă un factor al răspândirii isteriei în rândul populațiilor. Conceptul de R0 ne poate ajuta să înțelegem modul în care acționează acest virus. R0 face referire la numărul de persoane care pot fi infectate de o singură persoană, în acest caz R0 fiind de 2,5. Economia lumii nu scapă nici ea neafectată, bursa valorilor aflându-se în continuă cădere. Panica şi isteria cauzate de răspândirea acestui virus continuă să afecteze serios piețele de capital de pe întreg globul. În timp ce Coreea de Sud, Iran şi Italia au intrat pe lista țărilor care au anunțat o creştere a numărului cazurilor de infecții, efectele se văd pe piețele financiare din toată lumea. În Asia, indicele bursei din Coreea de Sud a scăzut cu aproape 4 procente. De asemenea, pierderi importante au fost şi pe piețele din China, înregistrându-se o scădere de aproape 1,3% pe bursa din Shanghai şi de 1,8 la sută la Hong Kong. Diminuarea creşterii economice a afectat şi piețele europene, care au înregistrat scăderi substanțiale, de exemplu, la Londra indicele principal al pieței britanice a scăzut cu peste 3 procente iar Germania şi Franța au evoluții similare. Cea mai mare scădere o are bursa italiană, indicele pieței din Milano pierzând 4,3 la sută din valoare. Din cauza răspândirii acestui virus activitatea companiilor scade considerabil, şocul economic simțindu-se atât pe partea cererii cât şi pe partea ofertei, atât pe partea comercială cât şi pe cea a produselor. Pe partea ofertei producția tinde să scadă la nivelul economiilor puternic afectate precum cele din China. Analiștii de la capital Economics se așteaptă ca guvernul să anunțe măsuri suplimentare în zilele următoare. Dacă virusul se răspândește în continuare, ei cred că Beijing va trebui să renunțe la eforturile sale îndelungate de a-și controla datoria și de a pompa banii direct în economie. Băncile centrale din țările vecine, inclusiv Sri Lanka, Malaysia, Thailanda și Filipine, au redus ratele dobânzilor în ultimele săptămâni. Coreea de Sud și Taiwan ar putea fi următoarele. Insă, privind dintr-o perspectivă mai optimistă putem spune ca acest virus a adus, în mod surprinzător, şi anumite beneficii. De exemplu, analizând imaginile prin satelit acestea arată o scădere dramatică a nivelului de poluare în China fapt ce se datorează, din punctul meu de vedere, încetinirii economice determinate de coronavirus. De asemenea, multe companii pot profita de pe urma crizei datorate coronavirusului şi pot acționa în vederea obținerii de profituri uriaşe din producerea şi exportarea produselor de igienă, pentru care cererea este în continuă creştere. Răspândirea acestui nou virus a deschis oportunități şi pentru jucătorii la bursă care știu ca cel mai rău lucru ce se poate întâmpla este ca acțiunile sa rămână la același nivel. De aceea, când bursele de valori au început sa cadă din cauza coronavirusului, aceștia au văzut în acest lucru o modalitate de profit. Așadar, unii au hotărât să investească în acțiunile care au scăzut sperând astfel sa facă un profit generos de pe urma acestora. În cele din urmă, consider că oamenii se află într-o "febră" a momentului, apelând la panică şi generând situații de criză în întreaga lume, când de fapt, aceasta reprezintă o problemă care trebuie tratată rațional, cu calm şi multă informație.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 31
Peer vote
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Total votes: 1
Expert vote